Permanente make-up behandeling


Wat is Permanente make-up

Bij permanente make-up wordt er een pigment in de lederhuid ingebracht. Dit is de huidlaag die direct onder de opperhuid zit. Het lijkt qua techniek op tatoeëren maar een tatoeage wordt in een diepere huidlaag ‘gezet’ en is daardoor permanent. Permanente make-up is daarentegen niet permanent maar vervaagt na verloop van tijd. Hoe snel dit gebeurt varieert per persoon. Dit heeft onder meer te maken met een aantal zaken zoals huidtype, celvernieuwing, het afweersysteem, medicijngebruik en de invloed van UV-licht.

Voor wie is PMU geschikt?

  • Moeite heeft met opmaken of weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
  • Geen volle wenkbrauwen, of zelfs helemaal geen wenkbrauwen meer heeft.
  • Contactlenzen of bril draagt
  • Allergisch is voor make-up
  • Veel aan sport doet of vaak een sauna bezoekt
  • Er altijd perfect verzorgd uit wilt zien

De behandeling

De behandeling begint met een intakegesprek. Dit is een gratis en vrijblijvend gesprek en hierin leg ik alles uit over permanente make-up. Daarna plannen we een eventuele afspraak in. We beginnen met het doornemen van een gezondheidsformulier en wordt er overlegd over de gewenste vorm en kleur van de aan te brengen permanente make-up. Er wordt vervolgens voorgetekend en daarna gepigmenteerd. Er wordt veel aandacht besteed aan het voortekenen van wenkbrauwen en eyeliner zodat u en ik 100% tevreden zijn. De eerste dagen na de behandeling zal de gepigmenteerde huid flink donkerder zijn. Het genezingsproces bedraagt ongeveer een week. Permanente make-up moet in de regel nog worden bijgewerkt want een deel van de kleurstof wordt namelijk na de eerste behandeling afgestoten. Na vier tot zes weken is er een gratis nabehandeling om de permanente make-up te optimaliseren.

Technieken bij wenkbrauwen

Hairstrokes (ook wel 3D browstrokes genoemd), Wanneer je geen haartjes meer hebt in de wenkbrauwen, of wat volume mist, kies je voor deze techniek. Alsof er echte haartje in je wenkbrauwen zijn aangebracht. Bij de hairstroke techniek worden er ‘wenkbrauw-haartjes’ met het pigmenteerapparaat tussen de bestaande haartjes aangebracht. Zo ontstaat de natuurlijke “look”. Powder brows (ook wel ombre brows genoemd) , dit is een nieuwe techniek die de wenkbrauwen ‘in-schaduwt’. Hierdoor lijkt het alsof de wenkbrauwen zijn gepoederd; dit geeft een mooi, natuurlijk en zacht resultaat. Dé trend van dit moment.