Ontharen en IPL behandelingen


Elektrische ontharen en IPL behandelingen

Heb je last van ongewenste haargroei of overbeharing? Overbeharing kan tot 80% permanent verwijderd worden met behulp van elektrisch ontharen en IPL ontharen.
Ik, als ANBOS gekwalificeerde schoonheidsspecialiste met de vakspecialisatie 'Elektrisch Ontharen' heb de juiste opleiding om deze behandelingen veilig en goed uit te voeren. In meerdere gevallen worden deze behandelingen vergoedt door zorgverzekeraars.

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, soms zelfs 2 wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1-2 jaar. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter.

Hoe werkt IPL ontharen

De Ellipse IPL (Intense Pulsed Light) geeft korte lichtflitsen met hoge energie die op de huid gericht worden. Het licht wordt door het pigment van de haren geabsorbeerd en naar de haarwortel geleid, welke vervolgens voorgoed uitgeschakeld wordt.

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam behandeld worden, zoals op het gezicht, de oksels, rug, armen, benen en de bikinilijn. Wij kunnen veel huidskleuren behandelen, maar een lichte huidskleur met donker haar is ideaal. Blonde en rode haren hebben nauwelijks pigment en zijn daardoor bijna niet uit te schakelen.

Bij elke behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. Deze haren blijven permanent weg. Elk mens heeft echter altijd vele haren in de zogenaamde overgangsfase en rustfase. Een aantal weken na de behandeling komen er weer haren uit hun rustfase fase in de groeifase. Pas dan zijn deze haren ontvankelijk voor het licht van de Ellipse. Daarom is er om de 6 a 8 weken weer een behandeling noodzakelijk.

De verschillende groeicyclus van de haren zorgt ervoor dat we per behandeling niet alle aanwezige haarzakjes in de huid kunnen uitschakelen. Men moet daarom rekenen op een gemiddeld aantal behandelingen van 6 tot 8 keer op het lichaam. De ervaring leert dat gezichtsbeharing meer behandelingen nodig heeft, gemiddeld 10 tot 12.Na de ontharingsbehandeling is het volgende van belang:

  • De huid kan wat rood zien en wat geïrriteerd aanvoelen, zoals bij een zonnebrand.
  • U dient de zon en zonnebank te vermijden 1 tot 2 weken na de behandeling. De huid kan na de behandeling extra gevoelig zijn voor UV-licht.
  • Wij adviseren om te allen tijde een sunblock (minimaal SPF 30) te gebruiken.
  • Om de haarcyclus niet te verstoren dient u de haren niet te harsen of te epileren. Scheren en/of knippen mag wel. Na 1 tot 4 weken zullen de behandelde haren uitvallen.
Contact & Afspraak